Zoek je een online marketing bureau in de Achterhoek?

Ik denk het niet

online-marketing-bureau-achterhoek

Waarom je geen online marketing bureau zoekt

In de Achterhoek

Het is logisch dat je zoekt op zoektermen zoals: Online Marketing Bureau Achterhoek of Online Marketing bureau Doetinchem enzovoort. Toch is dit volgens mij niet waar je naar op zoek bent. Je wil namelijk meer online resultaat behalen. Een online marketing bureau kan je daarbij helpen. Het marketing bureau zoeken is niet het doel. 

Online marketing uitbesteden?

Je wil dus meer online resultaat behalen. Ga je jouw online marketing dan uitbesteden? Dit kan voor jou een erg logische stap zijn. Maar wat voor een marketing bureau kies je dan? Inmiddels bestaat internet marketing uit zoveel verschillende onderdelen, waardoor een (klein) bureau eigenlijk niet in staat is, om in alle onderdelen van online marketing heel erg goed te zijn. Voor grote bureaus met veel medewerkers kan dit natuurlijk anders zijn, omdat verschillende medewerkers, verschillende specialismes kunnen hebben. Spoiler: De tarieven zullen daar ook anders zijn dan bij een kleine partij.

Wat heb je nodig?

Voordat je jouw online marketing gaat uitbesteden, is het dus goed om jezelf af te vragen wat je ermee wil bereiken. Ik merk dat veel ondernemers uit de Achterhoek het idee hebben, dat ze wel iets met Social Media (Facebook, Instagram of LinkedIn) moeten doen. Toch is dit in mijn ogen vaak niet de beste keus. Via Social Media kun je veel mensen bereiken, maar meestal zijn ze op het moment dat jij ze bereikt, niet geïnteresseerd in jouw product of dienst. Simpelweg, omdat ze op dat moment wat anders aan het doen zijn. 

Of je Social Media Marketing in moet zetten, is dus erg afhankelijk van het soort bedrijf dat je hebt en in welke fase je momenteel zit met jouw bedrijf.

Vindbaar zijn wanneer ze jou zoeken

In mijn ogen is het voor de meeste bedrijven veel zinvoller, om online vindbaar te zijn op het moment dat potentiële klanten op zoek zijn naar producten of diensten van het bedrijf. In tegenstelling tot Social Media Marketing bereik je dan mensen, die zelf actief op zoek zijn en dus een doel voor ogen hebben. Als jij op relevante zoektermen goed scoort in de gratis zoekresultaten van Google, vergroot je de kans op geïnteresseerde bezoekers dus enorm.

Hoe mooi zou het zijn, wanneer jij beter gevonden wordt dan jouw concurrenten, op het moment dat potentiële klanten naar jouw producten of diensten op zoek zijn? 

Kies voor Zoekmachine Optimalisatie

Door je website te optimaliseren met behulp van Zoekmachine Optimalisatie (SEO), zorg je ervoor dat je beter gaat scoren in zoekmachines zoals Google. Dit red je niet van vandaag op morgen, maar als je structureel mee SEO aan de slag gaat, valt er enorm veel te winnen. Bovendien creëer je dan ook duurzame posities, waar je vervolgens lang van kunt profiteren. 

nummer-1-positie-in-google
"Scoren in de gratis zoekresultaten van Google levert gratis bezoekers op."

Hoe werkt dat dan?

Stel; ik wil gevonden worden op “online marketing bureau Achterhoek” of online marketing bureau Doetinchem”. Dan kun je door deze zoektermen op de juiste plaatsen te zetten en er een relevante tekst over te schrijven goed op gaan scoren. 

Is het zo simpel? Nee, dat niet. Kortweg heeft SEO 3 belangrijke pijlers: Content, Techniek en Autoriteit. Als je deze onderdelen goed combineert, dan ga je wel goed scoren in de zoekmachine. 

Hoe scoort jouw website?

Is jouw website wél geoptimaliseerd voor zoekmachines? Veruit de meeste websites hebben de basis van zoekmachine optimalisatie nog niet op orde. Als jij dit niet op orde hebt, kun je enorm veel gratis bezoekers mislopen. Dat is ontzettend jammer, want deze gratis bezoekers zijn gewoon potentiële klanten die jou dus niet kunnen vinden. Wil je hier iets aan doen? Vraag dan gratis SEO tips aan, specifiek voor jouw website.

de website is momenteel in aanbouw. Neem gerust contact op als je vragen hebt.